torsdag 9 december 2010

King & Lieberman: Världens farligaste terrorister?

Joe Lieberman och Peter King är antagligen ett par av världens farligaste människor. De är kanske inte farliga på samma sätt som Hagamannen eller Lasermannen, men farliga är de. Man tror kanske inte att de ens är farliga, rent fysiskt, men risken finns att de är, eller blir,  även det.

Peter King är nämligen en av de som skriker högst efter att klassa Wikileaks som terroristorganisation. Det gör att man då får carte blanche att göra precis vad man vill åt både Wikileaks och Julian Assange. Dessutom kommer en massa företag, banker och även länder att dra in allt stöd till Wikileaks. Att klassa WL som terrororganisation gör helt enkelt livet mycket lättare för de som tycker att WL är ett hot. Plain and simple. Lieberman tror dock inte att det blir så enkelt.

Är då Wikileaks och #cablegate ett hot mot USA? Svaret på den frågan är naturligtvis ett rungande “NEJ!”. Det är däremot ett hot mot den subdemokratiska kultur som råder i Washington där mer eller mindre paranoida människor hittar terrorister överallt. USA är ett land som alltid har varit stolta över sin demokratiska process, sin fria press och lika möjligheter för alla att lyckas uppnå “The American Dream”. Detta har under 9 års tid monterats ned till en spillra av vad det var. “The American Way” är numera vägen till isolering, pranoia och omvärldens förakt.

Wikileaks har fått en del kritik i blogkommentarer att de bara är ute efter USA och att de minsann inte läcker grejer från kina eller Nordkorea. Ett skäl är ju naturligtvis att de fått material om USA men inte från andra men jag tror även att USA är den stat som just nu är viktigast att få på rätt köl. Det har varit världens största demokrati och världen skulle må bra om det blev det igen. Kina och Nordkorea kommer dit så småningom men det känns lättare att vända en skuta som fortfarande rör sig än en som har vuxit fast.

King & Lieberman vill gräva ner USA i säkerhetens namn. Göra det till en ogenomtränglig bunker och han kommer att kämpa med näbbar och klor för att befolkningen skall tro honom. Han tror, likt Jack Nicholsons karaktär i “På heder och samvete”, att befolkningen inte kan hantera sanningen.

Terroristens kall är att, medelst rädsla (terror), få ett samhälle att rasa ihop. Rädda människor fungerar nämligen väldigt dåligt. Joe Lieberman är beväpnad med ett inte försumbart mått av makt vilket gör honom till en av världens i särklass farligaste terrorister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar