torsdag 9 december 2010

Är han dömd?

Britta Svensson har en artikel i Expressens nätupplaga som handlar om Julian Assange och de två kvinnor som anmält honom. Jag håller med henne i analysen att det finns många hatande människor där ute och man ska aldrig, aldrig bli utsatt för den typen av “näthat” som man ser i vissa kommentarer och bloggar. Jag ställer mig heller inte bakom DDoS attackerna mot vare sig Borgström eller aklagare.se

Jag tycker däremot att Svensson i stort sett redan dömt Assange på förhand. Med citat som

Kvinnan smutsats ner och förföljs med ett hat som både förvånar och skrämmer. Mannen omhuldas. Brottet urskuldas eller förminskas.

och

Innan den efterlyste Assange gav sig tillkänna för polisen såg han till att Wikileaks släppte material som hela världen skulle uppmärksamma. Gripandet blev en del i hans dramaturgi. Kan han inte gå fri, ska han i alla fall bli martyr.

suddar hon ut hela oskuldspresumtionen.

#cablegate var ju ett faktum långt innan Assange överlämnade sig till polisen i London. Att alla samlag har skett i samtycke förnekas ju inte heller av någon.

 

Om Assange bedöms skyldig skall han dömas det eller de brott han har begått. Om inte bör Britta Svensson be honom om ursäkt.

 

Ett “nej” är alltid ett “nej” men ett “ja” är också alltid ett “ja”. Det går inte att ändra sig efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar